✧ 17 juni 2021 ✧ Het contrast

Het contrast van ons verdriet om onze zieke Charlie met het leven buiten deze muren van de IC kon bijna niet groter, het was namelijk (net als vandaag) stralend mooi weer. 

Het is best moeilijk, die 2 werelden. Het contrast. Het leven op de IC bij Charlie, het leven daarbuiten in de zon met vrolijke Colin. Die nog te jong is om het te begrijpen, gelukkig maar.

Vooral voor mijn man is het iedere keer even schakelen. Hij reist elke dag op en neer, naar mij en Charlie en dan terug naar Colin. Knop om en met Colin ijsjes eten op het strand. 

..En blijven lachen natuurlijk. Voor Colin. Want vanbinnen huilt hij.

Van het ene op het andere moment zijn we beland vanuit een “soort-van-zorgeloos-leventje” in een super slechte film. Een soort thriller, waar je de zenuwen van krijgt.

Een paar dagen geleden liepen we het ziekenhuis binnen met de gedachten dat wij na een paar minuten weer buiten zouden staan, van het zonnetje genieten, even een nieuwe zoutoplossing halen voor Charlie zijn zware verkoudheid en daarna op een handdoekje op het grasveld aan een meertje.

 Mijn oudste zoon aan het voetballen, Charlie bij mij in mijn armen aan het slapen…

Maar nee. Charlie is ziek. Heel ziek.

Op de dag dat onze nachtmerrie begon stonden mijn broer en schoonzus, wetend van niks, te dansen op een bruiloft van een van zijn beste vrienden.

Aan oma (mijn moeder) de taak om niet alleen onze oudste zoon op te vangen, maar ook ons nichtje. Challenge: 2 peuters slapend in bed krijgen is een bijna onmogelijke uitdaging dus dat werd een filmpje kijken op bed met z’n allen. Die kinderen hadden een topavond 

Op het whiteboard van het @ronaldmcdonaldhuisleiden stond mijn kamernummer opgeschreven. Mijn Haagse vriendin maakte een grapje: dat zal de Factuur wel zijn.

Maar nee, het was een kaartje. Een kaartje voor Charlie.

Een kaartje van mijn broertje zijn beste vrienden. Die vrienden die gingen trouwen op 12 juni en toen een  van de mooiste dagen van hun leven beleefden. 

Op dezelfde dag dat onze nachtmerrie begon. 

Ik vond dat zó lief.

Over contrast gesproken.