✧ 14 juni 2021 ✧ Verhuizing AMC naar LUMC

Tijdens het gesprek met de artsen werd ons duidelijk dat het RS virus simpel gezegd Charlie zijn leven heeft gered. Tot zover.

“Dankzij” dit virus is zijn hartafwijking ontdekt.

Zijn hartfunctie was op dat moment nog maar 15-20%. Dit had veel slechter kunnen zijn -als- hij geen RS virus had opgelopen.

Dan waren we waarschijnlijk zelfs te laat geweest. En hadden we misschien nooit geweten wat er aan de hand was.

Maar -als- bestaat niet.

Want Charlie kreeg het RS virus. We waren nog niet te laat. We waren op de juiste tijd op de juiste plaats met de juiste artsen

Maar hij zal ervoor moeten vechten.

Op maandag 14 juni 2021 wordt Charlie van het AMC naar het LUMC in Leiden gebracht met de ambulance. Daar zal hij (misschien) dinsdag al worden geopereerd.

Zo’n overplaatsing is een hele onderneming. “Gelukkig” ligt Charlie in coma en merkt hij weinig van het hele circus om hem heen.

Alles moet natuurlijk mee op transport, de beademingsapparatuur met zuurstof tanks, van die infuus lijnen, hartbewaking monitor. Ik denk dat de voorbereiding voor de overplaatsing al bijna 2 uur in beslag neemt.

Er gaat een verpleegkundige en een kinderarts van de IC mee met de ambulance.

Zij dragen een enorme rugtas. Daarover later meer.

In Leiden aangekomen wordt Charlie van de brancard naar zijn bed op de IC overgetild en ook dan krijgt hij een incident. (= Hoesten = luchtpijp dichtgooien = alarmen gaan af = actie)

Snel wordt de “ballonpomp” er weer bij gepakt en dan zijn de alarmen weer stil, gelukkig. Ik schrik me elke keer een hoedje. Netjes gezegd. Eigenlijk schrik ik me gewoon de pleuris als dat gebeurt.

Lekkere binnenkomer dit.

“Welkom Charlie” staat er op het bord geschreven. Met een beertje. Schattig wel.

Er ligt nog een andere baby op de kamer bij Charlie. Ongeveer net zo oud, of jong eigenlijk… Ziet er ook erg ziek uit… het is een akelig gezicht. 2 baby’s op 1 kamer met allemaal snoertjes, draden, piepjes en alarmen. Soms gaat er bij Charlie zijn buur-baby een alarm af en schrik ik. Andersom zal dat ook zo zijn.

Ik hoor die alarmen soms nog. Gewoon. Opeens. Als het heel stil is.