Fast Forward ➸ 14 februari 2022 ➸ Valentijnsdag

Valentijnsdag, de dag van de Hartekindjes.

Charlie is een van de vele hartekindjes. Een titel die je niet wilt hebben, net als de lichamelijke versieringen die daarbij horen.

Toen bleek dat Charlie een ernstige hartafwijking had werd ons meteen duidelijk gezegd dat er een zware operatie nodig was en dat hij daar een litteken op zijn borstkas “van hier tot hier” aan over zou houden. Slik. 

🥺

Niet om het litteken.

We zagen het al voor ons dat hij later een stoer verhaal zou gaan vertellen tegen zijn vriendjes. Tegen de 1 dat hij was aangevallen door een haai en tegen de ander dat hij had gevochten met piraten. 

 Zoiets.

Maar slik… Om het feit dat je kindje van 6 weken oud “van hier tot hier” wordt opengemaakt om aan zijn hartje te sleutelen. Slik.

💔

Maar, zei de kindercardioloog: “Hij maakt een kans!”

En die kans hebben we gegrepen. Die kans heeft Charlie gegrepen.

Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, start de week van de hartekindjes en @stichtinghartekind heeft een mooie actie in het leven geroepen #mijnhartkloptvoor om bedankjes uit te delen aan de mensen die we dankbaar zijn.

Dus bij deze: #mijnhartkloptvoor iedereen die Charlie heeft geholpen. Cardiologen, verpleegkundigen, artsen, chirurgen..

Jullie hebben echt een hart van goud.

Niet alleen klopt mijn hart vóór jullie maar #mijnhartkloptdankzij jullie allemaal.

Want iedere dag na 12 juni voelt als een bonus dag. En iedere dag na 30 augustus, de dag waarop Charlie zijn hartje er even mee stopte, voelt als Next-Level-Bonus-Dag.

Maar gelukkig mogen we nog genieten van zijn lieve lachjes en kunnen we herinneringen maken samen met hem.

Dankzij jullie. Dankzij het CAHAL team (Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden) 

❤️‍🩹